Huisregels

Volgens wetenschappelijke onderzoekers behoort taekwondo tot de veiligste vechtsport. En dat is voor mij is een van de belangrijkste reden om het te beoefenen en daaraan les te geven. Een veilige sport voor ieder! En daarom is Taekwondo als enige vechtsport opgenomen in Olympische Spelen. Veilig door de strenge toegepaste regels en het dragen van beschermers. Taekwondo is sporten voor gezondheid, ofwel voor welzijn van de mens. In taekwondo gaat het om punten scoren en niet om beschadigen of uitschakelen van de tegenstander, de zogenoemde K.O. term in andere vechtsporten.

Op onze vereniging staat veiligheid van de leden als eerste prioriteit! Om het te bereiken moeten we wel zelf actief aan meedoen! Dus aan die regels houden. Hieronder zijn er belangrijke richtlijnen voor veilig sporten:

En tot slot:

Toon respect voor elkaar. Binnen en buiten de Dojang de taekwondoregels in acht nemen en de opgelegde discipline in stand houden door middel van een goed en correct gedrag ten opzichte van de medemens en diens leefwereld. Dit zijn enkele richtlijnen voor ieder deelnemers aan de trainingen. Heb je vragen? Stel maar gerust aan de trainers.